aloe vera

Kush nuk duhet te pije leng aloe vera?

Aloe Vera mund te shkaktoje nje reaksion alergjik nese jeni alergjik ndaj lateksit ose per ndonje arsye qe ne te kaluaren keni qene alergjik ose i ekspozuar ndaj chrysanthemums i cili eshte gjithashtu nje anetar i familjes Aloe vera.

 

Gjethet e aloe vera permbajne anthraquinone kimike qe mund te shkaktoje dermatitis (a.k.a. reaksion alergjik i lekures). Kjo zakonisht mund te percaktohet nga nje test patch por ne qofte se ju mendoni se ju mund te keni pasur me pare nje reaksion alergjik ndaj aloe vera ose leng aloe vera, ju lutemi te mos konsumoni derisa ju keni zbuluar nese jeni alergjik apo jo. Mund te kete potencialin per te shkaktuar nje reaksion alergjik nese keni pasur ne te kaluaren nje reagim ndaj kesaj familjeje bimore ushqimore, ose nese keni nje gjendje qe kompromenton integritetin e lekures si diabeti, deshtimi i veshkave ose semundjet e melcise.

 

Nese jeni shtatzene, ju lutem bisedoni me mjekun tuaj per pirjen e lengut te aloe vera. Informacione kontradiktore ekzistojne nese aloe vera eshte teratogjene (shkakton defekte te lindjes) gjate shtatzenise dhe eshte e paqarte nese ndodh ndonje problem shendetesor nga konsumimi i kesaj familje bime gjate shtatzenise. Pirja e mund te komplikoje punen dhe dorezimin, por nuk ka te ngjare te shtoje rrezikun e abortit te gabuar. Ju lutemi te konsultoheni me mjekun tuaj para se te konsumoni dhe te diskutoni rreziqet e mundshme dhe perfitimet me te.

 

Lexo edhe --> "Kush jane 10 benefitet e aloe vera"

 

Aloe Vera nuk duhet te konsumohet nga kushdo qe ka nje sistem imunitar te komprometuar, si individet qe jane HIV+ ose shume te semure ne ndonje menyre tjeter. Ka edhe disa individe per te cilet lengu i aloe vera nuk eshte i sigurt per t'u konsumuar per shkak te gjendjes se tyre mjekesore, te tilla si njerezit me semundje te zemres, diabetit, deshtimit te veshkave ose semundje te melcise. Nese keni ndonje gjendje mjekesore qe do t'ju bente me te ndjeshem ndaj problemeve nga konsumimi i lengut, ju lutemi te konsultoheni me mjekun tuaj para se te pini kete artikull ushqimor.

 

Nje alergji nga lengu ose reaksioni i ndjeshmerise nuk ka gjasa, por nuk eshte e pamundur te ndodhe. Nese mendoni se mund te jeni alergjik ndaj lengut te aloe vera do te ishte me mire qe ta nderprisni perdorimin e tij per rreth nje vit dhe pastaj te konsultoheni me nje mjek per kete.

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.